Selecteer een pagina

Over mij

“Mijn hartewens is om jou vreugde te brengen, mijn liefde voor creatieve expressie, schoonheid en magie met je te delen, jou te inspireren, te herinneren en te raken in het hart!”

Ik ben Stephanie, stemartieste, koorleidster en stem van het hart coach.

In 2010 ben ik Cum Laude als zangeres in pop- en wereldmuziekzang afgestudeerd op Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam. Ik schrijf hartliederen en begeleid mensen bij het contact maken en tot uiting brengen van de stem van hun hart. Ik ken de kracht van de stem en het effect wat dit teweeg kan brengen. Samen met mijn vakkennis in de meest verschillende vormen van creatieve expressie bied ik een solide basis op jouw unieke ontdekkingsreis naar de stem van jouw hart. Wat wil door JOU tot expressie komen en hoe wil JOUW stem van het hart zich manifesteren? Als gepassioneerde koorleidster heb ik expertise opgebouwd in zang, dynamiek en improvisatie. Als interdisciplinaire stemartieste schep ik uit een divers en groot aanbod aan klanken, muziekstijlen, instrumenten en bewegingen en verbind ik spelenderwijs dans, theater en circus met mijn stem- en klankvaardigheden.

Mijn achtergrond.

Geboren ben ik in Moosburg, Duitsland. Als kind al zong ik in koren en hield ik ervan om samen met mijn nichtjes en neefjes optredens te verzinnen met zang, dans, sketches en acrobatische kunsten om de volwassenen te amuseren. Ik herinner mij levendig een cruciaal moment. Ik was negentien jaar, zat achter de piano en improviseerde vrij met mijn stem. Volledig opgaand in het moment wist ik opeens: dit is wat ik dien te doen! Op het Music College Regensburg ging ik populaire en jazz-zang met als bijvak koorleiding studeren. Maar hoe klinkt MIJN stem? Hoe klinkt MIJN muziek en meer nog – wat is het, wat zich door mij wil uitdrukken?

Deze vraag bracht mij naar Rotterdam, Nederland, waar ik in 2010 op Codarts, Hogeschool voor de Kunsten mijn Bachelor of Music in pop- en wereldmuziekzang behaalde. Ik ontdekte nieuwe klanken en muziekstijlen – en herontdekte mijn passie voor dans, theater en circus. Met een heler als moeder en een grote levenskunstenaar en optimist als vader ben ik opgegroeid met een open kijk op de wereld en een diepe interesse in het menselijke. Een holistische visie en mijn streven naar bewustzijn, persoonlijke ontwikkeling en heling waren altijd richtinggevend. Tijdens mijn studie kwam het werk met ‘de helende stem’ op mijn pad en verdiepte ik me in de helende werking van stem en klank. In 2010 gaf ik mijn eerste helende stem workshops voor vrouwen en helende klankconcerten. Mijn werk als stem- en klankheler is een belangrijk deel van mijn leven geworden en geeft mij veel vreugde. Inmiddels vormt een groot en divers repertoire aan ervaringen, instrumenten en kunde de basis voor mijn huidig werk. Erg graag wil ik de waardevolle en nuttige schatten van mijn eigen kleurrijke reis met je delen! Wat kan ik voor JOU betekenen? Ik verheug me erop, je te ontmoeten!

09A_1729De natuur is een belangrijke kracht- en inspiratiebron voor mij!

Het liefst hang ik ergens tussen de bomen met mijn Aerial Silk, of speel ik met mijn Hula Hoop en instrumenten, zing, dans en improviseer ik. Ik houd van alles wat mooi is en mijn fantasie prikkelt. Ik word blij van bodypaint, schmink, kleuren, mooie stoffen en veren, stenen en kralen om mee te knutselen, te verven, te stylen en kostuums, kleding en mijn zielsieraden van te maken.

Mijn stem

Het expressiemiddel waarin ik me het meest thuis voel is mijn stem. In mijn stem ervaar ik een immens spectrum aan mogelijkheden om mijn rijke gevoelswereld uit te drukken: ik kan spelen met woorden, klanken, talen, emoties en stijlen en kan de meest veelzijdige muziek laten ontstaan, van vrije improvisaties over klanklandschappen naar liedjes en composities.

Ik verheug me erop jou te ontmoeten!

Pin It on Pinterest

Shares